Voor meer informatie bel 070-753 08 61
zin in een lekkere bak koffie?

Gia x Jamie Browne

Studio BiB maakte een korte documentaire / promotiefilm voor de nieuwe T-Shirtlijn van Face This op Lombok.

In 2018 werd Lombok getroffen door een zware aardbeving. Hierdoor is de woning van de 12-jarige Gia totaal verwoest en haar school staat op instorten.

Filmopnames van Taupan die op zijn favoriete plek het ontwerp maakt.

In samenwerking met Volcom – designer Jamie Browne tekent ze het ontwerp voor de nieuwe t-shirtlijn van Face This. Met de volledige opbrengst van de verkoop van het T-shirt zal de school worden gerenoveerd.

Filmopnames van Ayu van haar favoriete plek én moment.

Concept

Sengiggi op Lombok was een aantrekkelijk toeristisch gebied. Maar sinds de aardbeving blijven de toeristen weg. Dit betekent een grote strop voor de toeristensector. Toch blijven de mensen trots op hun prachtige eiland. Zo ook de leerlingen van de door de aardbeving verwoeste school, SDN 1 Sengiggi.

9 leerlingen namen deel aan het ontwerpen van de nieuwe T-shirtlijn van Face This. Van elke leerling maakten we korte film. Op deze manier heeft elk T-shirt zijn unieke verhaal.

In interviews vroegen we de leerlingen naar hun favoriete plek en wat onderwijs voor hun betekent. Vervolgens namen ze ons mee naar deze favoriete plek en waar zij hun ontwerp voor het T-shirt maakte.

Verschillende gerenommeerde designers gaan daarna belangeloos aan de slag met de verschillende tekeningen. Deze designers werken o.a. voor grote merken als Apple, Chanel, Nike, The New Yorker en Volcom. In de korte films vertellen zij over hun samenwerking met de jonge designers.

Filmen op Lombok

Idealiter bestaat een cameraploeg uit een regisseur, cameraman, geluidsman en interviewer. Voor een non-profit organisatie als Face This zou dit veel te duur zijn. Echter met de compacte filmuitrusting van tegenwoordig en de nodige professionele ervaring kunnen deze taken door één persoon worden uitgevoerd.

Interview met Samsul

Voor het filmen gebruikten we 2 GH5’s met een aantal lichtsterke lenzen, een DJI Mavic drone, een gimbal, gopro, een zoom met 2 Sennheiser zender/microfoontjes en een licht Manfrotto driepootstatiefje.

Testimonials

Wij werken voor

VSO_purple_72dpi copyfastkopieEcomare copygaz_logo_02kinderboekenmuseum copy copyHAAGS HISTORISCHletterkundig-museum bim-media-motifivn copy

Volg ons